طرح حذف دفترچههای تأمین اجتماعی از ابتدای اسفند در مراکز درمانی، بیمارستانی و داروخانهها در سطح کشور آغاز شده است و علیرغم اینکه پیش از اجرای طرح، مسئولان سازمان تأمین اطمینان داده بودند که سازوکار لازم این طرح فراهم شده است اما با گذشت 4 روز از اجرای این طرح، بیمهشدگان انتقادات زیادی به فرایند […]
طرح حذف دفترچههای تأمین اجتماعی از ابتدای اسفند در مراکز درمانی، بیمارستانی و داروخانهها در سطح کشور آغاز شده است و علیرغم اینکه پیش از اجرای طرح، مسئولان سازمان تأمین اطمینان داده بودند که سازوکار لازم این طرح فراهم شده است اما با گذشت 4 روز از اجرای این طرح، بیمهشدگان انتقادات زیادی به فرایند اجرای این طرح دارند.
در همین ارتباط برخی از درمانگاهها و داروخانهها از پذیرش بیماران بیمهشده سازمان تأمین اجتماعی خودداری میکنند و عنوان میکنند که هنوز از سوی سازمان تأمین اجتماعی به بستر طرح افزوده نشدهاند و امکان ویزیت بیماران از طریق کارت ملی و بدون دفترچه تأمین اجتماعی فراهم نشده است!
همچنین در بسیاری از داروخانهها در سطح شهر نیز صفهای طولانی در ایام کرونا شکل گرفته است و مسئولان داروخانهها نیز همانند مراکز درمانی اعلام میکنند که به آیپی سازمان تأمین اجتماعی متصل نشدهاند و امکان اجرای طرح را ندارند؛ بنابر اعلام مسئولان داروخانهها علیرغم پیگیری انجامشده از سوی آنها، بخش درمان سازمان تأمین اجتماعی سازوکار اجرای طرح را فراهم نکرده است.
عدم پذیرش برخی بیمهشدگان سازمان تأمین اجتماعی فقط به درمانگاهها، مراکز درمانی و داروخانهها منحصر نمیشود چرا که آزمایشگاهها نیز در این بخش، آمادگی پذیرش بیماران این سازمان را در طرح اشارهشده ندارند.
قطعی سیستم در فرایند نسخهپیچی، احراز هویت و استعلامسنجی یکی دیگر از مسائلی است که از سوی برخی از داروخانهداران و مراکز درمانی اجراکننده طرح حذف دفترچه بیمه تأمین اجتماعی مطرح میشود و معتقدند که در فرایند اجرای کار با مشکلات بسیاری روبهرو هستند و در این بخش نیز بهاذعان آنها، هیچ پشتیبانی از سوی سازمان تأمین اجتماعی صورت نمیگیرد!
همچنین بسیاری از پزشکان و داروخانهداران تمایل زیادی برای اجرای طرح دارند اما با این سبک و شیوه معتقدند که در این برهه، امکان اجرای کامل آن وجود ندارد و این طرح در ابتدا باید در مراکز ملکی تأمین اجتماعی طی چند سال برگزار شود تا پس از رفع نواقص در سایر مراکز درمانی اجرا شود.
شهرام غفاری، مدیرکل درمان غیرمستقیم سازمان تأمین اجتماعی در چهارمین روز از اجرای طرح حذف کامل دفترچههای بیمه تأمین اجتماعی در پاسخ به این پرسش که “آیا نظرسنجی در این مدت از اجرای طرح داشتهاید یا خیر؟” گفت: در این بخش هنوز آمار و گزارشی نداریم!
وی ادامه داد: با هماهنگیهایی که با مراکز دولتی و دانشگاهی در استانهای مختلف انجام دادهایم طرح در حال اجراست و تا به امروز مشکلی به ما گزارش نشده است!
غفاری با اشاره به مقاومت یکی از استانها در ارتباط با طرح حذف دفترچه بیمه تأمین اجتماعی در مراکز درمانی، بیمارستانی و داروخانهها تصریح کرد: متأسفانه تنها استان اصفهان در اجرای این طرح بهدلایلی همکاری نکرده است که یک دستور نانوشته به مراکز درمانی ابلاغ شده است که روز گذشته تعدادی از بیمهشدگان ما در این استان اذیت شده بودند بهطوری که یک بیمار با درد سینه و قلبدرد از مرکز درمانی رانده و به ادارهکل سازمان تأمین اجتماعی هدایت شده بود؛ این مسائل تحت هیچ شرایطی مورد قبول نیست چرا که بیمارستان میتواند از طریق کد ملی، نسخه را برای بیمار در همان سرنسخه بنویسد همچنین در یکی دیگر از استانها، مبالغی از بیمهشدگان دریافت شده بود که این موضوع نیز از طریق همکاران ما در سازمان تأمین اجتماعی پیگیری و مبالغ به حساب بیمهشدگان بازگردانده شد.
مدیرکل درمان غیرمستقیم سازمان تأمین اجتماعی درباره مراکز غیرطرف قرارداد سازمان تأمین اجتماعی خاطرنشان کرد: این مراکز اصولاً الزامی برای همکاری با سازمان ندارند و ما هم به بیمهشدگانمان توصیه میکنیم که از طریق مراکز طرف قرارداد خدمات درمانی دریافت کنند.
غفاری گفت: در صورتی که بیمهشدگان با مشکلاتی در رابطه با طرح حذف دفترچه بیمه مواجه شوند، میتوانند به ناظران اسناد پزشکی مستقر در بیمارستانهای دولتی و دانشگاهی مراجعه کنند یا بیمهشدگان میتوانند از طریق سامانه 1420 که بهصورت شبانهروزی فعال است، مشکلات خود را مطرح کنند.
منبع: خبرگزاری تسنیم
انتهای پیام/*
Wednesday, 11 September , 2024